zondag 29 december 2013

Internetfraude Belgisch Limburg

De politie in Belgisch Limburg ontving vlak voor de feestdagen in 2013 verschillende meldingen van phishingmails, een vorm van internetbedrog. Criminelen proberen Limburgers geld afhandig te maken via een valse link naar Rabobank, waarbij wordt gesuggereerd dat een betaling aan Bol.com niet op tijd werd voldaan."De deurwaarder komt binnenkort bij u langs"


Bedoelde mails, zogenaamd afkomstig van een centraal invorderingsbureau, suggereren dat de geadresseerde een factuur van onlineshop Bol.com ondanks eerdere betalingsverzoeken niet heeft voldaan. Men geeft aan dat betrokkene eerstdaags een bezoek van de deurwaarder mag verwachten die een dagvaarding zal betekenen.

Beslag op bankrekeningen en andere eigendommen


Er wordt mee gedreigd dat men na uitvoering van het betrokken vonnis, beslag zal laten leggen op het saldo van de bankrekening en overige eigendommen van geadresseerde. Ook wordt de suggestie gewekt dat het totale bedrag van de vordering wordt ingehouden op de eindejaarsuitkering van de maand december. Tot slot is in de mail een aanklikbare link naar een valse website van de Rabobank opgenomen waar men de betrokken factuur kan bekijken.Disclaimer maakt mail bedrieglijk echt


Het e-mail-bericht lijkt bedrieglijk echt, mede door de disclaimer die eraan is toegevoegd. Daarin stelt het bureau onder meer dat aan opstelling en verzending van het bericht weliswaar de nodige zorg werd besteed, maar dat onvolledigheden of onjuistheden niet zijn uitgesloten. Het is juist deze toevoeging die het bericht bedrieglijk echt doet overkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten