donderdag 12 december 2013

Nieuw beeldmerk voor Luik

Op dinsdag 10 december 2013 vond de lancering plaats van het nieuwe beeldmerk voor de stad Luik. “Liège, get together!" Dat is voortaan de slogan van de Luikse metropool. Het nieuwe beeldmerk werd gepresenteerd in een overvolle zaal van het Forumtheater en in aanwezigheid van veel Luikse prominenten.Een nieuwe identiteit

Met het nieuwe beeldmerk wil de stad Luik zich als het ware een nieuwe identiteit verschaffen. Het ligt in de bedoeling, zoals nog eens bevestigd door burgemeester Willy Demeyer (PS),  om de metropool internationaal nadrukkelijker op de kaart te zetten op basis van een aantal sterke kenmerken, namelijk:

  • open mind naar de wereld;
  • creatief;
  • betrokken. Prestigieuze internationale evenementen

Behalve een nieuw beeldmerk, dat via diverse media zal worden uitgerold, waaronder het internet en sociale netwerken, ziet gelijktijdig ook een kalender van ambitieuze internationale evenementen het licht.

Zo is Luik op 28 maart 2014 en vervolgens vanaf 2015 elke twee jaar gastheer voor een "ICT Day", een en ander naar voorbeeld van het evenement dat al in september 2012 werd gehouden.

Andere terugkerende evenementen betreffen initiatieven betrekking hebbend op een mondiaal forum over de Franse taal en een internationaal congres van leraren Frans. Beide evenementen zijn respectievelijk gepland in 2015 en 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten