zaterdag 21 december 2013

Parkeren in Verviers


Het nieuwe parkeersysteem in Verviers zoals dat vanaf januari 2014 van kracht wordt, is soms moeilijk te begrijpen en daarom niet zonder kritiek. Om die reden zijn er door de gemeente Verviers diverse interactieve video's gemaakt. Ziet er goed uit!


Parkeren op maat

Bedoelde video’s, te bekijken op het YouTube account van de stad Verviers, zijn bedoeld voor automobilisten die een parkeerplaats zoeken die het beste aansluit bij hun wensen. Drie opties zijn dan beschikbaar (“Klik op het mannetje naar keuze”):


  • de eerste is bedoeld voor mensen die in Verviers werken. De video toont de verschillende abonnementsmogelijkheden;
  • de tweede keuze heeft betrekking op degenen die in Verviers willen winkelen. Drie opties zijn beschikbaar, afhankelijk van de duur van het parkeren;
  • de laatste keuze is bedoeld voor de inwoners van Verviers. Voor hen volgt een gedetailleerde bewonerskaart met uitstekende uitleg.

Video’s niet zichtbaar op smartphone of tablet


De video’s tonen nu al de veranderingen zoals die op 6 januari 2014 in werking zullen treden. Zeer goed gedaan, ze geven duidelijke informatie geheel op maat van de gebruiker. Eén nadeel: ze zijn niet te bekijken op smartphone of tablet.

Maar inwoners uit Belgisch of Nederlands Limburg die een dagje Verviers willen "doen" (het winkelaanbod doet er nauwelijks onder voor dat in Luik of Maastricht en je kunt er ook heel lekker eten!) doen er toch goed aan om vooraf thuis de video op YouTube eens  te bekijken. Ze doen er zeker hun voordeel mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten