donderdag 23 januari 2014

Eindelijk skiën op de Hoge VenenGoed nieuws voor verhuurders van ski’s en liefhebbers van poedersneeuw: de winter doet eindelijk zijn intrede. Door de verwachte sneeuwval de komende dagen, zullen de skipistes in de Hoge Venen worden geopend.Goed nieuws voor skiërs

Sinds dinsdag 21 januari bedekt een dun laagje sneeuw de toppen van de Hoge Venen. En dat is slechts een begin: voor de komende dagen is de komst van meer substantiële sneeuwval voorzien volgens Pascal Mormal, Waals meteoroloog van het MRI. Vanaf volgende week is het eindelijk mogelijk om te skiën in de Hoge Venen.

Een sneeuwlaag van minstens 20 centimeter

Al in de nacht van donderdag 23 januari op vrijdag 24 januari wordt opnieuw een paar centimeter sneeuw verwacht, gevolgd door nieuwe sneeuwval in het weekend. Aangezien de temperaturen zaterdag en zondag overdag rond Botrange nauwelijks boven de 1 à 2 graden uitkomen, zal de sneeuwlaag ondanks een lichte dooi nog toenemen. En omdat in het begin en het midden van volgende week nieuwe sneeuwval wordt verwacht (waarvan de intensiteit overigens nog moet worden bevestigd) zijn we vermoedelijk op weg naar een sneeuwlaag van minstens 20 cm.


Klein voorbehoud bij Waalse weerdiensten


De meteo-diensten in Wallonië houden wel een kleine slag om de arm voor komend weekend: “We weten niet met zekerheid of u dit weekend al kunt skiën in de Hoge Venen. Feit is dat er op dit moment (23 januari 2014) nog slechts 3 centimeter sneeuw ligt op Mont Rigi, waar misschien vannacht nog een laag van 5 centimeter bijkomt. Er worden weliswaar storingen verwacht voor dit weekend, maar de vraag is of dat ook gepaard zal gaan met sneeuwval in de Ardennen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten