dinsdag 8 juli 2014

Goedkoop tanken in Luxemburg

Goedkoop tanken in Luxemburg is niet zonder risico. Op de eerste vakantiedag van 2014  kregen 13 voertuigen spontaan pech nadat ze hadden getankt bij Aire de Capellen.
Autopech na tankbeurt in Luxemburg

Niet minder dan negen voertuigen strandden er die zaterdagmorgen achter elkaar op de vluchtstrook van de A6 ter hoogte van Aire de Capellen. En vier andere auto’s blokkeerden al direct voor vertrek bij het tankstation.

Water binnengedrongen in de brandstoftanks

Het mysterie van de defecte auto’s die na een tankbeurt bij het benzinestation van Q8 bij Capellen waren gestrand, was gelukkig snel opgelost. Als gevolg van een technisch probleem was er volgens de beheerder van het Q8-tankstation water binnengedrongen in een van de twee ondergrondse reservoirs van elk 100.000 liter van de Eurosuper 95.

Het water had zich gemengd met de brandstof en de concentratie ervan was na verloop van tijd te groot geworden. Dat had uiteindelijk geleid tot een storing in de motoren van de voertuigen die vol getankt hadden. Een gespecialiseerd bedrijf werd ingeschakeld en later die zaterdag, kon er weer normaal Eurosuper 95 worden getankt.


Vakantiegangers de dupe

Het incident vond jammer genoeg plaats juist op een moment dat veel toeristen hadden uitgerekend om met een lege tank te arriveren in Luxemburg om deze vervolgens geheel vol te tanken.

Overigens waren 4 van de 13 getroffen automobilisten zelfs niet meer  in staat om het tankstation te verlaten omdat hun auto niet meer wilde starten. Het tankstation heeft inmiddels beloofd om de schade van de getroffen klanten te compenseren bij een volgende tankbeurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten