woensdag 13 augustus 2014

Drama Dalhem: boer gedood door stier

Op dinsdag 12 augustus 2014 voltrok zich in de gemeente Dalhem (provincie Luik) een drama. Bij een tragisch ongeval, dat rond 15.00 uur plaatsvond in een weiland in het dorp Bombaye werd een boer vertrapt en verpletterd door zijn stier. Het beest woog meer dan een ton!Slachtoffer was een gepensioneerde boer van 65

De stier had het in zijn woede-aanval gemunt op de gepensioneerde boer Hubert Caps, 65 jaar oud. Het dier had hem eerst op de kop genomen om hem vervolgens met geweld weer op de grond te werpen. Daarna was de kolos een aantal malen over het slachtoffer heen gelopen.

Voorzorgsmaatregelen mochten niet baten
Als men bedenkt dat een stier van 4 à 5 jaar oud meer dan een ton weegt, dan is het duidelijk dat de onfortuinlijke man geen schijn van kans had om aan de toorn van het beest te ontsnappen. Nochtans had Hubert Caps al enige tijd daarvoor de nodige voorzorgsmaatregelen genomen en de beide hoorns van het dier laten verwijderen.


Precieze omstandigheden ongeval worden onderzocht

Het drama waarbij de man dodelijk gewond raakte, speelde zich af in een weiland gelegen aan een pad genaamd Chemin Surisse in de buurtschap Bombaye. Toen de opgeroepen hulpdiensten ter plekke arriveerden  konden ze nog slechts de dood van de man vaststellen.

Hulpverleners moesten komst jager afwachten
Omdat de stier zich na het noodlottige voorval nog altijd zeer agressief gedroeg, moesten de hulpverleners wachten op een jager om hem neer te schieten. Pas daarna waren ze in staat om het lichaam van het slachtoffer te bergen. Een forensisch patholoog, opgeroepen door het Openbaar Ministerie, was aanwezig voor nader onderzoek. Politiefunctionarissen van het district Basse-Meuse waren na 19.00 uur nog steeds op de rampplek aanwezig.

De precieze omstandigheden waaronder het ongeval plaatsvond, moeten nog worden onderzocht, aldus een woordvoerder van de politie. Ook over de oorzaken van de agressie tast men nog in het duister: het vochtige onweerachtige warme weer of een steek van een paardenvlieg worden als mogelijke opties beschouwd.

Hulpacties door naburige boeren

Door de naburige boeren werden nog diezelfde middag diverse hulpacties op touw gezet om het overige vee van de familie te verzorgen. De vrouw van het slachtoffer is gehandicapt. Het echtpaar was kinderloos.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten