vrijdag 8 augustus 2014

Schietpartij op E40 bij Luik

Als gevolg van een schietpartij bij een wegrestaurant in Barchon (E40 provincie Luik) raakten een crimineel en een politieagent uit Voeren levensgevaarlijk gewond. Inmiddels verkeert de politieman niet meer in levensgevaar.Vuurgevecht op de snelweg bij Barchon


Op vrijdag 8 augustus 2014 rond 11.30 uur, brak er een vuurgevecht uit op de E40, ter hoogte van het wegrestaurant bij Barchon. Daarbij raakten een crimineel en een politieman uit 's Gravenvoeren zwaargewond. De overvaller werd afgevoerd met een kogel in het hoofd.

Crimineel pleegde eerder overval in de Eifel

Naar verluidt had de crimineel eerder die dag een overval gepleegd in Höfen in de Duitse Eifel en nam hij vervolgens de vlucht naar België. Rond 11.00 uur verliet hij de E40 en ging hij het wegrestaurant in Barchon binnen. Hij deed er een aankoop en bij het verlaten van de zaak bemerkte hij dat hij werd gevolgd door de Belgische snelwegpolitie, althans dat dacht hij.Agent in onderbuik getroffen door 2 kogels


Thierry Brée, de 45-jarige motoragent uit Voeren, en zijn collega arriveerden bij het wegrestaurant omdat daar een toeriste was bestolen. Op datzelfde ogenblik kwam de overvaller naar buiten. Hij dacht dat de motards hem gevolgd waren en trok meteen zijn wapen. Inspecteur Brée, die het kortst bij hem was, wierp zich meteen op de gangster. In de worsteling die volgde wist de crimineel zijn pistool onder het kogelwerende vest van de agent te murwen en vuurde twee maal. Daarop schoot de andere agent de overvaller met zijn dienstwapen een kogel in het hoofd.

Beide gewonden vervoerd naar ziekenhuis in Luik

De overvaller werd gestabiliseerd door ambulance-artsen van een MUG-helicopter uit Bra-sur-Lienne en werd naar een ziekenhuis in Luik vervoerd. De ernstig gewonde politieman werd per ambulance naar Luik vervoerd en er direct geopereerd. Tegen 15.00 uur kwam het bericht dat hij niet langer in levensgevaar verkeerde.

Gerechtelijke politie verricht onderzoek


Dertig lokale politiefunctionarissen, maar ook de gerechtelijk politie van Luik, gingen meteen naar de plaats van het delict om proces verbaal op te maken en de om verhalen van getuigen te verzamelen. Er waren op het moment van het vuurgevecht veel klanten in het restaurant aanwezig die gelukkig het besef hadden om meteen op de grond te gaan liggen.

Dader is Franse crimineel die woont in Luik

Aanvankelijk werd aangenomen dat de dader van de schietpartij op de E40-autosnelweg bij Barchon een Duitse gangster was. Maar achteraf blijkt het te gaan om een Franse crimineel genaamd Alexandre Nanot, die sedert enige maanden in Luik woont.Geen opmerkingen:

Een reactie posten