dinsdag 16 september 2014

Verdachte moord Visé aangehouden

Op 11 september 2014 werd in Luik een verdachte aangehouden voor de drievoudige moord in Visé in april van dat jaar. Na vijf maanden van intensief onderzoek meent de afdeling Moordzaken van de justitiële politie in Luik voldoende bewijs te hebben verzameld tegen een 32-jarige man genaamd Amedeo Troiano, oorsprokelijk afkomstig uit de regio Verviers.


Verdachte ontkent elke betrokkenheid

De onder arrest geplaatste man, eigenaar van een Luiks kappersbedrijf dat een conflict had met het kantoor van de BNP Parisbas Fortis, ontkent overigens de hem ten laste gelegde feiten. Het onderzoek door de gerechtelijke politie van Luik bracht echter voldoende feiten aan het licht om de man onder verdenking te plaatsen.
Drie personen in koelen bloede vermoord


Benoît Philippens, 37 jaar oud, zijn echtgenote  Carol Haid en hun petekind van 9, Esteban Counet, keerden terug van een etentje in een restaurant in Mortroux toen ze in koelen bloede werden vermoord door een schutter die zich had verscholen in de struiken. Vóórdat hij de dodelijke schoten loste had de schutter Benoît Philippens nog toegeroepen: “Herken je me nu? Weet je nu wie ik ben? "
Geweigerde lening vermoedelijke aanleiding voor de moord


De verdachte van 32 jaar was eigenaar van een kapperszaak die met de Fortis Bank in een conflict verwikkeld was over een geweigerde lening. Als gevolg daarvan belandde de firma in een bijzonder moeilijke financiële situatie. De eigenaar spande een rechtszaak aan, maar die verloor hij.

Er zou sprake zijn van een lening die aan verdachte uitbetaald zou worden, maar die op het laatste ogenblik toch geannuleerd werd. Naar verluidt zou het gaan om een enige honderdduizenden euro's waarop verdachte min of meer had gerekend. In ieder geval koesterde hij als gevolg daarvan een grote wrok tegen de twee meerderjarige slachtoffers, hoewel hij elke betrokkenheid bij de moord volledig ontkende.

Zijn alibi kon niet worden bevestigd


Aanvankelijk had de betrokkene een alibi opgegeven voor de nacht van de misdaad. Maar controle wees uit dat hij niet verbleef bij de mensen bij wie hij beweerde te zijn geweest. Bovendien werd na verificatie van verblijfplaats en reisafstand tot de plaats van het misdrijf niet uitsloten, dat hij op het moment van de schietpartij toch aanwezig kon zijn geweest.

De man was een bekende van justitie


De verdachte die onder arrest werd geplaatst, was al bekend bij justitie. Hij was eerder al veroordeeld geweest voor verschillende gevallen van geweldsmisdrijf en carjacking (2005) en zat daarvoor al 18 maanden in hechtenis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten