zondag 14 december 2014

Nieuwe wandelpaden Eijsden-Margraten

In december 2014 liet de gemeente Eijsden-Margraten nieuwe wandelpaden aanleggen langs de randen van het Savelsbos, op het plateau ter hoogte van Eckelrade. Bedoelde paden maken een van de mooiste natuurgebieden in Limburg toegankelijk voor het publiek en leiden naar een stiltegebied bekend onder de naam “de Dor”, gelegen in de driehoek Gronsveld, Eckelrade en Cadier en Keer.Geheel nieuwe blik op uniek natuurgebied

Bedoelde wandelpaden voeren de bezoekers langs een uniek wandelgebied dat globaal begrensd wordt door de Eckelraderweg (Gronsveld), de Linderweg en de Keerstraat (beide Eckelrade) en de Dorreweg (Gronsveld). De wandelroute maakt deels gebruik van de weilanden en akkers van plaatselijke boeren en geeft zelfs de plaatselijke bewoners een volledig nieuwe blik op dit unieke natuurgebied.

Recreanten in harmonie met grondeigenaren

Het valt te hopen dat het wandelend publiek de medewerking van de agrariƫrs ter plekke weet te waarderen en afval zoals blikjes en plastic consequent in de daarvoor bestemde afvalbakken zal deponeren in niet in de belendende weilanden en akkerpercelen.

Uitbreiding wandelpaden Mescherheide

Ook op het plateau plaatselijk bekend onder de naam "Mescherhei" werden eind 2014 een aanpassing aan het wandelgebied gerealiseerd. De al bestaande wandelroute vanuit Mesch, die parallel liep aan de Heiweg tot de uitkijktoren, werd verlengd tot nabijgelegen vakantiepark Riva en het daarbij gelegen restaurant "Op de Hej" (aanrader!) van uitbaters Frank van Wissen en Fabienne Husson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten