donderdag 11 december 2014

Riemst plaatst slimme camera’s

Riemst, de Belgische buurgemeente van Maastricht, gaat zes zogenaamde slimme camera’s plaatsen, vooralsnog op drie van de voornaamste in- en uitvalswegen. Bedoelde apparatuur is in staat om nummerplaten te scannen en via de techniek van Optical Character Recognation (OCR) te herkennen. De Belgen willen op deze wijze beter zicht krijgen op de verplaatsingen van drugsrunners en drugstoeristen binnen de gemeente.
Waar worden de nummerplaatherkenners geïnstalleerd?

De Belgen gaan bedoelde camera’s op de volgende locaties installeren:

  • op de Grenadiersweg  bij de brug van Kanne (zie afbeelding hierboven);
  • aan de grensovergang met Nederland, ter hoogte van de brug in Vroenhoven (Maastrichtersteenweg);
  • aan de Tongersesteenweg bij de op- en afritten van de E313, de voornaamste verbindingsweg tussen Antwerpen en Luik.
Drugskoeriers en andere criminelen weren

De gemeenteraad van Riemst gaf begin december 2014 haar goedkeuring voor de aanschaf van bedoelde ANPR-camera’s (Automatic Number Plate Recognition), waar een totale investering van 125.000 euro mee gemoeid is. Het college hoopt met inzet van deze nummerplaatherkenners, criminelen van allerlei pluimage af te schrikken. En dan bedoelt men niet alleen inbrekers en overvallers, maar ook de drugskoeriers en talloze drugstoeristen die de gemeente Riemst dagelijks doorkruisen om in drugswalhalla Maastricht hun voorraden in te slaan.
Belgisch Limburg gaat massaal over tot aanschaf ANPR-camera’s

Niet alleen Riemst gaat over tot de plaatsing van slimme camera’s. De Gemeente Tongeren wil nog in 2014 de installatie van vier nummerplaatherkenners afronden en de Gemeente Lanaken-Maasmechelen zal niet minder dan 14 (!) camera’s plaatsen, onder meer aan 2 grensovergangen in Smeermaas, de grensovergang in Veldwezelt  en aan de Bilzerbaan. En omdat de gemeenten in het noorden van de provincie het laten afweten, besloot gouverneur Herman Reynders zelf om de aanschaf van één slimme camera aan de grensovergang in Lommel te financieren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten